6 iunie 2017 – Proiectul de Lege privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica ("Vila Florica"), situat în localitatea Ştefăneşti, Judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii (PL-x 77/2017). ( retrimis comisiei )

Alfred - Robert Simonis Mulţumesc, domnule preşedinte. De asemenea, punctul 9 de pe ordinea de zi, PL-x 77/2017 privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica, să fie adus pe prima poziţie şi să fie retrimisă pentru două săptămâni la comisie.

Florin Iordache Domnule Dobre, vă rog.

Victor Paul Dobre Cred, domnule preşedinte de şedinţă, că e necesar să fie şi motivat. Este vorba de proiectul de lege prin care Ministerul Culturii ne propune achiziţionarea de către minister, de către statul român, a Vilei Florica, care ţine de istoria României, nu numai a familiei Brătienilor.

Florin Iordache Mulţumesc. Domnul Marcel Ciolacu, liderul Grupului PSD. Vă rog.

Ion-Marcel Ciolacu Retrimiterea la comisie a fost solicitată chiar de către ministrul culturii, deoarece aproape au terminat negocierile şi se pare că nu ar mai fi nevoie de această lege şi obligativitatea de a o cumpăra.

Florin Iordache Supun votului, stimaţi colegi, ca PL-x 77/2017 să fie retrimis la comisie; termen două săptămâni. Să înceapă votul. Cu 139 de voturi pentru, 40 de voturi împotrivă, 3 abţineri, şi acest proiect de lege a fost retrimis la comisie; poziţia 9, ultimul de la Adoptări. Alte intervenţii, dacă mai sunt, din partea colegilor? Nu mai sunt.