29 mai 2017 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru completarea Legii locuinţei nr.114/1996 (Pl-x 386/2014/2017). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase Reexaminarea de la punctul 9... 9. Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru completarea Legii locuinţei nr. 114/1996. Comisii? Comisia juridică, domnul Dunava.

Costel Neculai Dunava Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate, spre reexaminare, ca urmare a cererii Preşedintelui României, cu Legea pentru completarea Legii locuinţei nr. 114/1996. Legea transmisă la promulgare are ca obiect reglementarea unui nou tip de locuinţe, respectiv locuinţa de sprijin. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a admis parţial cererea de reexaminare trimisă de Preşedintele României şi a adoptat legea. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma dezbaterii cererii de reexaminare şi a Legii adoptate de Senat în urma reexaminării, membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor admiterea parţială a cererii de reexaminare trimisă de Preşedintele României şi adoptarea Legii pentru completarea Legii locuinţei nr. 114/1996, în forma adoptată de Senat. În raport de obiectul şi conţinutul reglementării, legea face parte din categoria legilor organice. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? Domnul Roman. Este cineva din biroul Comisiei pentru mediu, în sală? Veniţi puţin, doamnă deputat? Vă rog.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul Partidului Naţional Liberal va vota pentru examinarea parţială. Solicitarea preşedintelui este îndreptăţită. Practic, este nevoie de mai multe clarificări de ordin juridic. Anumite chestiuni nu sunt foarte clar lămurite şi practic ar pune în imposibilitate autorităţile locale să aplice această lege, aşa cum ea a fost votată de colegii noştri. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Doamnă Pană, sunteţi vicepreşedinte la Comisia pentru mediu? Da? Veniţi puţin la noi! Continuăm. Intervenţii la dezbateri generale? Nu mai sunt. Şi, fără amendamente, reexaminarea merge la votul final.