29 mai 2017 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul economic şi social european şi Comitetul regiunilor Rolul valorificării energetice a deşeurilor în economia circulară COM (2017) 34 (PHCD 49/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 5. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul economic şi social european şi Comitetul regiunilor Rolul valorificării energetice a deşeurilor în economia circulară COM (2017) 34. Comisia?

Radu Costin Vasilică Raport privind Proiectul de Hotărâre a Camerei Deputaţilor redactat pe baza opiniei Comisiei pentru afaceri europene privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul economic şi social european şi Comitetul regiunilor. Comisia pentru afaceri europene şi-a întemeiat opinia pe proiectul de opinie transmis de Comisia pentru industrii şi servicii, Comisia pentru mediu, nota Ministerului Afacerilor Externe şi analiza Secretariatului Comisiei. În urma dezbaterilor, Comisia pentru afaceri europene propune: 1. Salută reducerea volumului de deşeuri disponibil pentru valorificarea energetică, ca urmare a adoptării de norme privind colectarea separată şi a ratelor mai ridicate de reciclare şi atrage atenţia asupra dificultăţilor de punere pe piaţă a produselor rezultate. 2. Consideră că statele membre cu capacităţi specializate de incinerare reduse, în special cele cu populaţie rurală numeroasă, ar trebui sprijinite mai puternic pentru a dezvolta sisteme de colectare separată şi infrastructură de reciclare, inclusiv prin termene de graţie suplimentare. 3. A recomandat sprijinirea tehnicilor eficiente pentru valorificarea energetică a deşeurilor aplicabile la utilaje şi instalaţii de capacitate redusă, de uz individual sau comunitar. Şi 4. A recomandat sprijinirea şi armonizarea la nivelul Uniunii Europene a educaţiei tehnologice în rândul copiilor şi tinerilor, cu referire la cunoştinţele privind economia circulară. Această opinie a fost supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene din data de 23 mai 2017 şi a fost adoptată în unanimitate. De aceea, solicităm plenului Camerei Deputaţilor vot favorabil pe această iniţiativă. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? La articole. La titlu? Adoptat. La preambul? Adoptat. La articolul unic? Adoptat. Vot final.