29 mai 2017 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu: Crearea unui sistem de impozitare a societăţilor echitabil, competitiv şi stabil pentru Uniunea Europeană - COM (2016) 682, Propunerea de directivă a Consiliului privind o bază fiscală consolidată comună a societăţilor (CCCTB) - COM (2016) 683 şi Propunerea de directivă a Consiliului privind o bază fiscală comună a societăţilor - COM (2016) 685 (PHCD 47/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 3. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu: Crearea unui sistem de impozitare a societăţilor echitabil, competitiv şi stabil pentru Uniunea Europeană - COM (2016) 682, Propunerea de directivă a Consiliului privind o bază fiscală consolidată comună a societăţilor (CCCTB) - COM (2016) 683 şi Propunerea de directivă a Consiliului privind o bază fiscală comună a societăţilor COM(2016) 685. Comisia pentru afaceri europene? Din partea Comisiei pentru afaceri europene?

Radu Costin Vasilică Mulţumesc, domnule preşedinte. Radu Vasilică, secretarul comisiei. Raport privind Proiectul de Hotărâre a Camerei Deputaţilor, redactat pe baza opiniei Comisiei pentru afaceri europene privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu: Crearea unui sistem de impozitare a societăţilor echitabil, competitiv şi stabil pentru Uniunea Europeană - COM 682 din 2016. Comisia pentru afaceri europene şi-a întemeiat opinia pe proiectul de opinie al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, notele Ministerului pentru Afaceri Externe, nota Ministerului Finanţelor Publice şi documentele de lucru ale Comisiei Europene. Comisia pentru afaceri europene salută conştientizarea în toate instituţiile relevante ale Uniunii Europene şi ale statelor membre a faptului că sistemul de impozitare a societăţilor trebuie reformat printr-o serie de măsuri, în special în ceea ce priveşte relansarea CCCTB, vizând obţinerea unui impact real antievaziune privitor la plata impozitelor. Apreciază acţiunea Comisiei şi efortul său constant pentru reformarea sistemului fiscal al societăţilor, pentru combaterea evaziunii fiscale şi pentru facilitarea investiţiilor în Uniunea Europeană, dar totodată constată că se admite implicit faptul că măsurile adoptate până în prezent nu au fost suficiente. Îşi exprimă speranţa că în procesul de adoptare vor fi întreprinse acţiuni şi vor fi operate modificări suficiente pentru a permite crearea şi funcţionalitatea deplină a unui mecanism viabil. Crede că este necesară examinarea detaliată, în continuarea celor două propuneri de directive, atât din punctul de vedere al potenţialului impact bugetar, cât şi din punctul de vedere al implementării efective a prevederilor propuse. Opinia supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene, din data de 23 mai, a fost adoptată în unanimitate, drept pentru care vă solicităm ca şi plenul Parlamentului să o voteze. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Obiecţii, comentarii? La articole. La titlu? La preambul? Adoptat. La articolul unic? Adoptat. Proiectul de hotărâre merge la votul final. Domnule Bacalbaşa sunteţi înscris la cuvânt, dar nu înţeleg... Sau aţi apăsat din greşeală?

Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa Din greşeală.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.