16 mai 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru reglementarea şi organizarea votului electronic (Pl-x 406/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 25. Propunerea legislativă pentru reglementarea şi organizarea votului electronic. Comisia pentru administraţie sau Comisia juridică? Domnul Dunava, Comisia juridică.

Costel Neculai Dunava Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate cu dezbaterea şi avizare pe fond, în procedură obişnuită, cu propunerea legislativă. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii comisiilor au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea propunerii legislative. În funcţie de obiectul şi conţinutul său, propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Vot final. Da? Vă rog. Domnul Benga.

Tudor - Vlad Benga Dragi colegi, După cum ştiţi, noi, cei de la USR, în momentul în care am intrat în Parlament, am militat puternic pentru tot ceea ce înseamnă o manieră cât mai funcţională de vot prin corespondenţă şi vot electronic, în esenţă. Acum, în Comisia pentru administraţie proiectul acesta de lege este un proiect care e scris prost şi un proiect care nu împinge înainte propriu-zis votarea electronică. Însă, tot în comisie, am avut mai multe discuţii despre ceea ce înseamnă deschiderea dezbaterii pe toate legile electorale şi consensul, inclusiv din partea coaliţiei majoritare, a fost că este necesară reînfiinţarea Comisiei de Cod electoral. Noi am cerut şi am făcut o cerere scrisă pe subiectul acesta, aşteptăm un răspuns la ea, dar cred că putem fi de acord şi, dat fiindcă inclusiv toţi PSD-iştii din Comisia pentru administraţie sunt de acord cu necesitatea reînfiinţării Comisiei de Cod electoral, aşteptăm de la domnul preşedinte şi de la coaliţia majoritară un răspuns favorabil cât mai curând. Mulţumim. (Aplauze.)

Petru Gabriel Vlase Mulţumim. Alte intervenţii? Nu.