11 mai 2017 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Petru Gabriel Vlase Rog liderii de grup să-şi invite colegii în sala de şedinţă. În 5 minute începem şedinţa comună. Vă rog să luăm loc în bănci, stimaţi colegi. Secretarii de şedinţă, la prezidiu. Reluăm lucrările. Proiectul ordinii de zi şi proiectul programului de lucru pentru şedinţa comună stabilită de Birourile permanente ale celor două Camere, cu participarea liderilor Grupurilor parlamentare, au fost distribuite. Dacă sunt comentarii în legătură cu proiectul ordinii de zi, în forma distribuită? Domnule Ciolacu, vă rog.

Ion-Marcel Ciolacu Am pe procedură, domnule preşedinte de şedinţă. Conform art. 123 alin. (4), contest numărarea votului de la plenul reunit de marţi, 9.05.2017, cu privire la modificarea şi completarea art. 9 al Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi propun reintroducerea pe ordinea de zi. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Votăm pentru reintroducerea pe ordinea de zi. Vot, vă rog. Pentru? Cine este pentru? 242 de voturi pentru. Împotrivă? 86. Abţineri? Abţineri? Nu. Nu sunt. Am repus pe ordinea de zi şi propunerea de reluare a procedurii de vot asupra Proiectului de... (Doamna deputat Raluca Turcan doreşte să ia cuvântul pentru explicarea votului.) Vă rog. Vă rog.

Raluca Turcan Stimaţi colegi, Ceea ce a propus colegul nostru de la PSD, astăzi, arată că nu există nicio limită în folosirea în interes politic personal a instituţiei Parlamentului României. O să vă explic exact de ce. Pentru a face posibilă înfiinţarea unei comisii de anchetă butaforie, pentru a ascunde nereuşitele guvernamentale şi lupta împotriva justiţiei pe care PSD-ul o duce, aţi avut nevoie de 3 instrumente. Două sunt legate de modificarea Regulamentului şi unul de modificarea statutului. Săptămâna trecută aţi rămas fără cvorum. Ca atare, pentru a merge compact cu votul la Regulament şi Statut, că în mod normal trebuia votat Statutul, şi apoi Regulamentul, dumneavoastră astăzi vă anulaţi votul pe care l-aţi dat în mod legitim, săptămâna trecută, pe Regulament, pentru a schimba ordinea şi să vă puneţi în acord cu legea. Este o făcătură cap-coadă şi demonstraţi, dragi colegi de bună-credinţă, că voturile pe care dumneavoastră le daţi aici, în Parlament, nu fac 2 bani în viziunea celor care folosesc Parlamentul pentru a-şi atinge scopurile meschine. Mulţi dintre dumneavoastră aţi fost prezenţi şi aţi votat. Şi votul dumneavoastră, dat în mod corect, este acum anulat, doar pentru că nu le-a ieşit jocul până la capăt, săptămâna trecută, să voteze şi modificările la Statut. Ba, mai mult decât atât, unii dintre cei care decid pentru dumneavoastră au încurcat puţin ordinea acestor puncte pe lista de proiecte de pe ordinea de zi. Este inadmisibil ce aţi făcut. În mod normal, toate voturile ar fi trebuit să fie împotrivă, aşa cum a votat Partidul Naţional Liberal. O să vă demonstrez că prin ceea ce faceţi dumneavoastră încălcaţi decizii ale Curţii Constituţionale şi jurisprudenţa de la Curtea Constituţională şi intraţi - cei mai mulţi dintre dumneavoastră - într-un joc fără temei legal...

Petru Gabriel Vlase Încheiaţi...

Raluca Turcan ... într-un joc demagogic...

Petru Gabriel Vlase Vă rog...

Raluca Turcan ... pe care şefii dumneavoastră îl fac.

Petru Gabriel Vlase Vă rog...

Raluca Turcan Aşadar, suntem împotrivă şi vom vota împotrivă. (Vociferări.)

Petru Gabriel Vlase Mulţumim. (Vociferări.) Vă supun votului propunerea liderului de grup, de reluare a votului asupra... reluarea procedurii de vot asupra Proiectului de Hotărâre privind modificarea şi completarea art. 9 al Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la solicitarea liderului Grupului PSD. Vot, vă rog. Cine este pentru? 242. Împotrivă? 86. Abţineri? Nu sunt. Adoptat.