8 mai 2017 – Primirea de răspunsuri la interpelările adresate membrilor Guvernului.

Marian-Cătălin Predoiu Bună seara, stimaţi colegi! Începem partea a doua a şedinţei noastre, consacrată răspunsurilor orale la interpelările adresate Guvernului de către deputaţi. Începem cu răspunsul adresat domnului deputat Victor Paul Dobre, de Ministerul Transporturilor, prin doamna secretar de stat Grigore Maria Magdalena. Conform Regulamentului, domnul deputat are la dispoziţie un minut pentru a anunţa tema. Nu este în sală. Trecem direct la răspuns. Doamnă secretar de stat, puteţi depune răspunsul în scris, dacă doriţi. Da? Bun. Punctul 2. Domnul deputat Seidler Cristian-Gabriel de la USR. Este în sală? Urmează să primească răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin intermediul domnului secretar de stat Cristian Cosmin. Vă rog, domnule secretar de stat. Aveţi la dispoziţie 3 minute. Vă rog să vă încadraţi. Mai scurt, dacă se poate.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc şi eu, domnule secretar de stat. Dacă domnul deputat mai are întrebări? E perfect lămurit. Atunci trecem la punctul 3 pe ordinea de zi. Domnul deputat Botond Csoma de la UDMR. Urmează să primească un răspuns de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin domnul secretar de stat Istrate Şteţco. Domnule deputat, doriţi să mai precizaţi tema o dată? Mulţumesc. Poftiţi, domnule secretar de stat.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc, domnule secretar de stat. Dacă domnul deputat mai are vreo întrebare? Nu. E lămurit. Trecem la un al punct al ordinii de zi. Tot domnul deputat Seidler Cristian-Gabriel, de la USR, urmează să primească un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin intermediul domnului secretar de stat Cristian Cosmin. Vă rog.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc şi eu, domnule secretar de stat. Dacă domnul deputat are întrebări suplimentare, are la dispoziţie un minut.

Cristian-Gabriel Seidler Mulţumesc, domnule preşedinte. Mulţumesc, domnule secretar de stat. Întrebarea mea se referea la procentul la care s-a ajuns din colectarea datelor referitoare la Formularul M500. Nu mi-aţi răspuns la această întrebare. Iar referitor la răspunsul dumneavoastră cum că în bugetul pe perioada 2017-2020 este prevăzută o creştere a bugetului alocat plăţii salariilor din sistemul public cu 32 de miliarde de lei, mi-ar plăcea să văd această cifră defalcată şi trecută în Proiectul Legii salarizării personalului din sectorul public, aşa cum a fost depus la Parlament, şi în care nu figurează absolutamente nimic.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc, domnule deputat. Dacă domnul secretar de stat are răspunsul, Regulamentul îi acordă un minut.

Marian-Cătălin Predoiu Vă rog să vă încadraţi în timpul regulamentar. Veniţi la tribună. Vă mai dau o jumătate de minut, dacă doriţi. Nu dialogaţi cu sala.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc şi eu, domnule secretar de stat. Urmează răspunsul adresat domnului deputat Cristian Buican de la PNL, de Ministerul Energiei, prin intermediul domnului secretar de stat Iulian-Robert Tudorache. Cum domnul Buican nu este în sală, atunci, conform Regulamentului, răspunsul se depune în scris. Următoarea interpelare, respectiv răspuns la interpelare - din partea Ministerului Mediului, pentru doamna Natalia-Elena Intotero, PSD. Este în sală? Regulamentul nu permite înlocuirea la o astfel de procedură. Răspunsul se va depune în scris. Da. În plus, se solicită amânare din partea ministerului. Deci oricum nu putem să audiem azi ministerul. În fine, ultimul punct al ordinii de zi, răspuns adresat domnului deputat Ion Cupă, de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Dacă domnul deputat este în sală? Atunci îl invit pe secretarul de stat... Observ că şi aici se solicită o amânare. Prin urmare, cu aceasta, glorioasa noastră şedinţă de azi se încheie. Mulţumesc colegilor care au rămas până la sfârşitul ei. Vă urez o seară plăcută! Şedinţa s-a încheiat la ora 17,30.