8 mai 2017 – Informare privind excluderea din grupul parlamentar al ALDE a domnilor deputaţi: Daniel Constantin, Eugen Durbacă şi Mircea Marius Banias.

Marian-Gheorghe Cucşa Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Vreau să vă anunţ că următorii deputaţi nu mai fac parte din Grupul parlamentar al ALDE: Constantin Daniel, Durbacă Eugen, Banias Mircea; au fost excluşi din partid.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Grupul USR. Vă rog. Viceliderul Grupului USR.

Cătălin Drulă Domnule preşedinte de şedinţă, Am dori să solicităm, la punctul 9 al ordinii de zi, retrimiterea la comisie cu un termen de două săptămâni.

Florin Iordache Stimate coleg, Când ajungem la poziţia 9, astăzi, veţi putea solicita... (Vociferări.) Bun. Atunci voi supune votului dumneavoastră modificarea ordinii de zi, cu eliminarea poziţiei 9, solicitată... La ordinea de zi, în integralitate, dacă mai sunt observaţii? Nu. La ordinea de zi, aşa cum am prezentat-o, vă propun eliminarea poziţiei 9... A propus-o Grupul USR! Grupul USR propune modificarea ordinii de zi, cu eliminarea poziţiei 9. Corect? Da. Să înceapă votul. Din 152 de deputaţi, 48 de voturi pentru, 100 împotrivă, o abţinere, nu şi-au exprimat votul ... Deci propunerea dumneavoastră de retrimitere a poziţiei 9 nu a fost adoptată. Supun votului, stimaţi colegi, ordinea de zi, aşa cum v-am prezentat-o. Cine este pentru? Vă rog să votaţi. Vă mulţumesc. 151 de voturi pentru, 21 împotrivă, 6 abţineri; toţi colegii şi-au exprimat votul, din 178. Alte observaţii, dacă mai sunt? Nu mai sunt. Intrăm în ordinea de zi.