2 mai 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.11/2017 privind organizarea şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, precum şi pentru Curtea de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (PL-x 152/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Următorul. 10. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2017 privind organizarea şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, precum şi pentru Curtea de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb; PL-x 152/2017; caracter ordinar. Guvernul? Vă rog. Vă rog, domnule ministru, prezentaţi... Microfonul, microfonul, vă rog.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Raport comun. Cine prezintă raportul comun? Comisia juridică, da? Vă rog. Şi apoi vă dau cuvântul la intervenţii. Raport comun Comisia juridică şi Comisia pentru politică externă.

Costel Neculai Dunava Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Comisia pentru politică externă şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate pentru dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a adoptat proiectul de lege. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege. În raport cu obiectul său de reglementare, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Doamna Natalia Intotero. Domnule Romanescu, vreţi să interveniţi? Că văd că... Nu. Doamnă Intotero, vă rog.

Natalia-Elena Intotero Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat susţine acest proiect legislativ, având în vedere că activitatea Agentului guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene ţine de organizarea şi coordonarea la nivel naţional a domeniilor afacerilor europene, atribuţii aflate în momentul de faţă în subordinea ministrului delegat pentru afaceri europene. De asemenea, proiectul prevede şi instituirea unor reguli generale privind organizarea Grupului de lucru interinstituţional care sprijină Agentul guvernamental al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în activitatea de reprezentare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Alte intervenţii dacă mai sunt? Nu mai sunt alte intervenţii. Neavând amendamente, rămâne la votul final. Mult succes, domnule ministru!