25 aprilie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative privind modificarea şi completarea Legii nr.562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare (Pl-x 307/2015). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase Continuăm. Domnule Bichineţ, la ce doreaţi să luaţi cuvântul? 16. Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare. Comisia pentru apărare. Vă rog.

Bogdan-Ionel Rodeanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Raport asupra propunerii legislative privind modificarea şi completarea Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare. În conformitate cu prevederile din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a fost sesizată spre dezbatere pe fond cu această propunere legislativă. Consiliul Legislativ a avizat favorabil propunerea. Guvernul a exprimat un punct de vedere negativ. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a avizat negativ această propunere. Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic a avizat negativ. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a avizat negativ iniţiativa. Propunerea face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a respins această propunere. După data intrării în vigoare a Legii nr. 562/2004, au fost construite sau finalizate puţine locuinţe. Astfel, MApN are în administrare o scară de bloc cu 23 apartamente şi nu este de acord cu înstrăinarea acestora. Aşa cum a fost formulat art. 1, nu ar rezolva juridic situaţia chiriaşilor MApN, deoarece în perioada la care face trimitere articolul, respectivele locuinţe erau locuinţe de intervenţie. Prin adoptarea soluţiilor legislative preconizate de iniţiatori, s-ar crea premisele unor vicii de neconstituţionalitate, prin raportare la dispoziţiile art. 136 alin. (4) din Constituţia României, republicată. Membrii comisiei propun plenului Camerei Deputaţilor respingerea acestei iniţiative legislative.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Fără dezbateri. Vot final.