19 aprilie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea articolului 58 din Legea nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative (Pl-x 228/2015). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 20. Propunerea legislativă pentru modificarea art. 58 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Comisia juridică. Domnul Varga.

Vasile Varga La fel, Comisia a fost sesizată, spre dezbatere în fond, cu această propunere legislativă. Senatul a respins propunerea. Consiliul Legislativ a dat, de asemenea, un aviz negativ. Propunerea legislativă supusă astăzi dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea art. 58 alin. (2) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că, toate actele normative, nu numai cele de importanţă şi complexitate deosebită, cum este prevăzut în prezent, să poată fi modificate înainte de data intrării lor în vigoare, urmând ca modificările aduse înainte de intrarea în vigoare a actului normativ să intre în vigoare la aceeaşi dată cu actul normativ modificat. Guvernul României nu susţine această iniţiativă, iar membrii Comisiei juridice au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea propunerii.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? Nu. Vot final.