11 aprilie 2017 – Propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea corpului pompierilor militari şi a protecţiei civile (Pl-x 131/2017). ( retrimisă comisiilor )

Petru Gabriel Vlase 14. Propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea corpului pompierilor militari şi a protecţiei civile. Iniţiatorii? Domnul Munteanu, procedură.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Vă solicit ca această propunere legislativă, Pl-x 131/2017, să fie retrimisă, pentru o săptămână - doar o săptămână, pentru că presează termenul de dezbatere - la comisie. Sunt amendamente care duc la necorelarea cu structura organizatorică de la Ministerul Afacerilor Interne.

Petru Gabriel Vlase Trebuie să fac vot, domnule Dobre. Vă rog.

Victor Paul Dobre Mulţumesc, domnule preşedinte. Din cauza acestei proceduri, legea va merge tacit la Senat. Legea va merge tacit la Senat, într-o formă care nu a fost corelată... forma iniţială, care nu a fost corelată cu Ministerul. În acest moment, există un proiect de lege lucrat cu Ministerul, cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, adoptat, cu raport de adoptare, în unanimitate, atât în Comisia pentru administraţie publică, cât şi în Comisia pentru apărare. Un proiect de lege necesar, întrucât arma pompierilor este singura armă din Ministerul de Interne care nu are o lege proprie de funcţionare. Şi nu cred că e nevoie să dezvolt importanţa ei. Deci în situaţia... (Rumoare.) ... Nu, nu funcţionează ilegal, haideţi, să nu exagerăm... În aceste condiţii, dacă legea se amână, va pleca într-o formă la Senat, care ne pune în situaţie de bicameralism şi tot felul de complicaţii. Întârziem şi este păcat, pentru că s-a lucrat mult. S-a lucrat atât de către iniţiatori, cât şi de colegii din Ministerul de Interne, cât şi de colegii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Vă supun votului propunerea liderului de grup de la PSD. Vot, vă rog. 103 voturi pentru, 54 de voturi împotrivă, două abţineri. O săptămână la comisie.