4 aprilie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2016 privind amenajarea spaţiului maritim (PL-x 460/2016). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 19. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2016 privind amenajarea spaţiului maritim. Guvernul?

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Comisii? Domnul Borza.

Remus-Adrian Borza Domnule preşedinte, Dragi colegi, Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului normativ pentru amenajarea spaţiului maritim, urmărind promovarea creşterii durabile a economiilor maritime, a dezvoltării durabile a zonelor marine şi a utilizării durabile a resurselor marine. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege, în şedinţa din 10 octombrie 2016. La întocmirea prezentului raport comun, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic şi Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului au avut în vedere şi avizul favorabil al Consiliului Legislativ, din 24 august 2016, şi avizul favorabil al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din 25 octombrie 2016. În conformitate cu prevederile art. 61-63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, comisiile au examinat proiectul de lege sus-menţionat, în şedinţe separate. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a examinat proiectul de lege, în şedinţa din 28 februarie 2017, iar Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, în şedinţa din 7 martie 2017. La dezbaterea proiectului de lege a participat, în calitate de invitat, şi domnul secretar de stat Ciprian Roşca, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la acea dată. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii au hotărât, în unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2016 privind amenajarea spaţiului maritim, cu amendamentele admise, prezentate în anexă. Camera Deputaţilor este Cameră decizională.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Mulţumesc, domnule Borza. Aţi fost foarte scurt de data aceasta. Nu ştiu... aţi început să vă obişnuiţi cu Parlamentul... Dezbateri? Domnul Varga Glad-Aurel.

Glad-Aurel Varga Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal votează pentru adoptarea acestui Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului de amenajare a spaţiului maritim, care, în fapt, transpune în legislaţia naţională o directivă europeană. Având în vedere că până în 18 septembrie 2016 trebuia transpusă şi trebuia să intre în vigoare legea, suntem în întârziere. Proiectul este cu atât mai necesar, cu cât el promovează utilizarea durabilă a spaţiului maritim, având în vedere conservarea mediului de viaţă, a ecosistemelor, a factorilor sociali şi economici. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Şi eu vă mulţumesc. Alte intervenţii la dezbateri generale dacă sunt? Nu sunt. Cu amendamentele din raport, legea merge la votul final.