4 aprilie 2017 – Reexaminarea Legii privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.710 din 29 noiembrie 2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1014 din 16 decembrie 2016 (PL-x 21/2014/2017). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase Capitolul II. Reexaminări. 16. Reexaminarea Legii privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 710 din 29 noiembrie 2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1014 din 16 decembrie 2016. Iniţiatorii? Vă rog, Comisia juridică.

Steluţa-Gustica Cătăniciu Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a fost sesizată cu Legea privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins legea în şedinţa din 13 februarie 2017. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Consiliul Legislativ a avizat negativ. Guvernul, prin punctul său de vedere, transmis cu adresa nr. 290 din 14 februarie 2014, precizează că nu susţine adoptarea iniţiativei legislative. Comisia pentru muncă şi protecţie socială a avizat negativ propunerea legislativă. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii. Membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, respingerea Legii privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii. În raport cu obiectul şi conţinutul său, legea face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Vot final.