3 aprilie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind completarea art. 113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor (BPI 93/14.03.2017; PH CD 18/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 5. Proiectul de Hotărâre privind completarea art. 113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Iniţiatorii? Nu. Comisia pentru regulament? Domnul Nicolicea.

Eugen Nicolicea Comisia pentru regulament s-a întrunit pentru a dezbate Propunerea legislativă de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor privind completarea art. 113 din Regulamentul Camerei, în data de 28 martie. Cu unanimitate de voturi, s-a stabilit o nouă procedură de calculare a termenului de aprobare tacită. În urma examinării, Comisia pentru regulament propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea raportului şi a proiectului de hotărâre, în forma prezentată de către iniţiatori.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? Domnul Ganţ?

Ovidiu Victor Ganţ Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Stimate doamne şi domni colegi, Grupul nostru parlamentar va vota în favoarea acestei modificări, pentru că în legislatura precedentă, împreună cu colegi de la UDMR, v-am propus acest lucru, pe care l-aţi respins, la vremea respectivă. E bine că mai târziu decât niciodată vocea raţiunii se impune şi aliniem termenul de adoptare tacită la termenele pe care le are Senatul. Pentru că aşa vom evita, probabil, în viitor, să mai treacă tacit tot felul de iniţiative. Deci vreau să mulţumesc Comisiei de regulament, pentru acest raport favorabil. Şi aşa cum spuneam, vom vota în favoarea lui. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Vă mulţumesc şi eu, domnule deputat. Alte intervenţii? Avem amendamente admise. Dacă sunt intervenţii? Nu. Vot final.