28 martie 2017 – Aprobarea scoaterii de pe lista de vot final a Propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României (Pl-x 127/2017).

Ion-Marcel Ciolacu Domnule preşedinte de şedinţă, Vă propun ca iniţiativa legislativă privind revizuirea Constituţiei României, Pl-x 127/2017, să nu mai figureze pe lista de vot final de astăzi. Să fie retrimisă Birourilor permanente reunite, pentru a discuta un posibil conflict de competenţe între cele două Camere ale Parlamentului, să se decidă traseul legislativ al acesteia, având în vedere următoarele motive. Iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat, iar plenul acestuia, în mod inexplicabil, a decis ca propunerea legislativă să fie transmisă Camerei Deputaţilor, în calitate de primă Cameră. Aşa cum aţi auzit şi la dezbaterile generale de ieri, din luările de cuvânt ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare, nu există niciun argument legal sau constituţional care să consfinţească calitatea Camerei Deputaţilor, de primă Cameră. Aşa stând lucrurile, pentru a nu face nicio greşeală în privinţa acestei iniţiative legislative atât de importante şi susţinute de 3 milioane de oameni, cea mai la îndemână propunere este aceea de a discuta această chestiune în faţa celor două Birouri permanente reunite, care ar trebui să tranşeze acest veritabil conflict de competenţe între cele două Camere. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Vot. 139 de voturi pentru, un vot împotrivă, două abţineri. Propunerea a fost aprobată. Mulţumesc. Încheiem şedinţa de dezbateri. Ora 13,00 şedinţa de vot final. Stimaţi colegi, Îmi cer scuze, trebuia să vă fac un anunţ procedural.