28 martie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art.19 al Legea nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României (PL-x 194/2016). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 19. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 19 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României. Iniţiatori? Comisia juridică.

Vasile Varga Mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia a fost sesizată spre dezbatere, în fond, cu acest proiect de lege. Senatul a adoptat, în primă Cameră sesizată, acest proiect. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare organizarea Monitorului Oficial, în sensul asigurării accesului permanent şi gratuit la formatul electronic, în privinţa actelor publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. În prezent, termenul prevăzut de lege este de 10 zile de la data publicării. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil. Guvernul, prin punctul său de vedere, nu susţine adoptarea. Regia Autonomă "Monitorul Oficial" nu susţine adoptarea, prin punctul său de vedere, întrucât "adoptarea acestei iniţiative legislative va conduce la afectarea directă şi imediată a regiei din punct de vedere financiar". În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de respingere a proiectului de lege.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Vot final.