28 martie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Pl-x 116/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 16. Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Iniţiatorii? Comisia? Domnul Iancu.

Iulian Iancu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Avem din nou o propunere legislativă. De asemenea, a fost respinsă de Senat, are aviz negativ de la Consiliul Legislativ, nu este susţinută de Guvern şi are şi aviz negativ de la Comisia pentru apărare şi, de asemenea, Comisia pentru administraţie publică. Este o propunere care dorea să elimine obligaţia privind dotarea autovehiculelor, tractoarelor agricole sau forestiere, precum şi tramvaielor cu truse de prim-ajutor şi extinctoare. În urma dezbaterilor, membrii celor 3 comisii propun plenului respingerea propunerii legislative.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Domnul Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru Mulţumesc, domnule preşedinte. Prin această propunere legislativă, creştea riscul în caz de accident rutier şi în caz de incendiu, când vorbim despre accidentele de trafic. Măsura preconizată este în neconcordanţă cu normele europene, iar, din punctul meu de vedere, chiar ar trebui să existe un curs de prim-ajutor calificat, făcut de toţi cei care vor să promoveze examenul de conducere. În acest context, susţinem respingerea acestui proiect de lege. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Alte intervenţii? Nu. Vot final.