22 martie 2017 – Dezbaterea şi adoptarea Proiectului de hotărâre privind declararea vacantă a funcţiei de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Nicolae-Liviu Dragnea La punctul 3 al ordinii de zi este înscris Proiectul de hotărâre a Parlamentului României privind declararea vacantă a funcţiei de director al Serviciului de Informaţii Externe. La data de 28 februarie 2017, Birourile permanente reunite au luat act de scrisoarea Preşedintelui României prin care se solicită Parlamentului să declare vacantă funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, având în vedere demisia din această funcţie a domnului Mihai-Răzvan Ungureanu. Ca urmare, a fost sesizată Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe. Din partea comisiei speciale este prezent şi prezintă raportul domnul secretar Marius Surgent, deputat ALDE. Prezintă şi proiectul de hotărâre.

Marius-Gheorghe Surgent Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, În urma adresei nr. 1373 a Biroului permanent din data de 1.03.2017, înregistrată în cadrul comisiei, cu privire la propunerea Preşedintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, de declarare ca vacantă a funcţiei de director al Serviciului de Informaţii Externe, Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe s-a întrunit în şedinţa din 14 martie. În urma analizei şi dezbaterii solicitării mai sus menţionate, în temeiul prevederilor art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată, membrii comisiei au luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai-Răzvan Ungureanu şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 76 alin. (2) din Constituţie, recomandă declararea ca vacantă a funcţiei de director al Serviciului de Informaţii Externe. Proiectul de hotărâre: "În temeiul prevederilor art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată, Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre: Articol unic - Parlamentul României ia act de cererea de demisie a domnului Mihai-Răzvan Ungureanu din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe şi declară vacantă această funcţie." Mulţumesc.

Nicolae-Liviu Dragnea Vă mulţumesc. Proiectul de hotărâre a fost distribuit. Dacă există intervenţii de ordin general pe marginea acestui proiect de hotărâre. Nu sunt. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă la titlul proiectului de hotărâre sunt obiecţii. Dacă nu sunt, se consideră adoptat. La preambul dacă sunt obiecţii. Nu sunt. Se consideră adoptat. La articolul unic sunt obiecţii? Nu sunt. Se consideră adoptat. În aceste condiţii, supun votului dumneavoastră proiectul de hotărâre în integralitatea sa. Cine este pentru? Mulţumesc. Sunt voturi împotrivă? Abţineri? Prezenţi, dar nu votează? Înseamnă că toţi cei prezenţi votează. Cu unanimitate de voturi, hotărârea a fost adoptată. În aceste condiţii, ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului de astăzi. Şedinţa s-a încheiat la ora 12.30.