21 martie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general (Pl-x 363/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 30. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Iniţiatori? Comisia juridică?

Vasile Varga Cele două comisii au fost sesizate spre dezbatere, în fond, în vederea întocmirii unui raport comun. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 350/2005, în sensul eliminării alin. (2) al art. 12, în care este prevăzut că: "În cazul în care un beneficiar contractează în cadrul aceluiaşi an calendaristic mai mult de o finanţare nerambursabilă, pe aceeaşi autoritate finanţatoare, nivelul finanţării nu poate depăşi o treime din totalul fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul autorităţii finanţatoare respective". De asemenea, se propune ca programul anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile să cuprindă o sesiune de selecţie a proiectelor, cu excepţia rectificării bugetare, situaţie în care poate organiza o nouă selecţie, în limita bugetului acordat la rectificare. Propunerea legislativă a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ, cu unele observaţii şi propuneri. Guvernul nu susţine această propunere, iar Comisia pentru industrii şi servicii a dat un aviz negativ. În urma examinării propunerii legislative, cele două comisii au hotărât, în unanimitate de voturi, să propună plenului, spre dezbatere, respingerea propunerii legislative.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? Nu. Vot final.