21 martie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative privind completarea Legii nr.307 din 12 iulie 2006 privind apărarea împotriva incendiilor (Pl-x 170/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 28. Propunerea legislativă privind completarea Legii nr. 307 din 12 iulie 2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Iniţiator? Nu mai e aici. Comisia?

Vasile Varga Cele două comisii au fost sesizate, în fond, pentru a prezenta un raport comun. Senatul, în calitate de primă Cameră, a respins iniţiativa. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil. Prin punctul de vedere transmis, Guvernul nu susţine adoptarea iniţiativei legislative. Are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006, în sensul instituirii obligaţiei de a monta instalaţii automate de stingere a incendiilor, pe bază de stropitori, în toate instituţiile publice, baruri, restaurante, cluburi şi oricare alte unităţi economice similare. Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Comisia pentru industrii şi servicii au dat un aviz negativ. Membrii celor două comisii sesizate în fond au hotărât, în unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de respingere a Propunerii legislative privind completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, întrucât actul normativ a cărui modificare se propune reglementează, de fapt, apărarea împotriva incendiilor şi nu în domeniul echipării construcţiilor cu anumite sisteme, de stingere a incendiilor în cazul de faţă, astfel că, din acest punct de vedere, nu se justifică modificarea Legii nr. 307/2006. De altfel, semnalăm faptul că echiparea construcţiilor cu instalaţii de stingere a incendiilor este reglementată în Normativul privind securitatea la incendiu a construcţiilor. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Vot final.