21 martie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România şi pentru completarea art.4 din Legea nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului (Pl-x 510/2014). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 27. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România şi pentru completarea art. 4 din Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului. Iniţiatori? Comisia juridică? Scurt, domnule deputat, că sunteţi cam lung.

Vasile Varga Mulţumesc, domnule Munteanu, pentru amabilitate... Un raport comun între cele două comisii care au fost sesizate spre dezbatere în fond. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins iniţiativa. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale - toate au avizat negativ propunerea legislativă. Şi Guvernul a transmis un punct de vedere negativ. Propunerea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi completarea art. 4 din Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, intervenţiile legislative având ca scop, potrivit expunerii de motive, regruparea/comasarea terenurilor deţinute în administrare de Agenţia Domeniilor Statului înainte de a începe procesul de punere în posesie, pentru a valorifica la maximum suprafeţele de teren deţinute de ADS, care, în foarte multe cazuri, sunt disparate. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de respingere a propunerii legislative.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Mulţumesc. Vot final.