21 martie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative de completare a Ordonanţei de urgenţă nr.99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, cu modificările şi completările ulterioare (Pl-x 381/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 26. Propunerea legislativă de completare a Ordonanţei de urgenţă nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, cu modificările şi completările ulterioare. Iniţiatori? Comisia pentru buget.

Leonardo Badea Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport asupra Propunerii legislative de completare a Ordonanţei de urgenţă nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, cu modificările şi completările ulterioare. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere pe fond, cu propunerea legislativă mai sus menţionată. Propunerea legislativă a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ. Comisia pentru politică economică a transmis un aviz favorabil. Guvernul nu susţine adoptarea propunerii legislative. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, în scopul protejării debitorilor în cazul cesiunii de creanţă realizate de instituţiile de credit către terţi, persoane fizice sau juridice, respectiv, ca la momentul cesionării creanţelor către persoane care nu intră sub incidenţa prezentei legi, acestea să fie purtătoare doar de dobânda de la data cesiunii şi numai pentru suma împrumutată restantă. În urma examinării propunerii legislative şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea propunerii legislative, deoarece prevederile acesteia nu fac obiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, ci sunt de domeniul Codului civil, respectiv al instituţiei Cesiunii de creanţă prevăzute de art. 1566. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Vot final.