21 martie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006 (PL-x 890/2015). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 20. Proiectul de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic. Iniţiatorii? Nu mai sunt. Comisiile? Domnul Borza.

Remus-Adrian Borza Domnule preşedinte, Dragi colegi, O să dau citire unui raport comun al Comisiei pentru agricultură şi silvicultură şi al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic asupra Proiectului de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Proiectul de lege, potrivit art. 75 alin. (1) din Constituţia României şi art. 92 alin. (9) pct. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, este de competenţa decizională a Camerei Deputaţilor. Senatul, în calitate de primă cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 14 decembrie 2015. Consiliul Legislativ avizează favorabil. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea lit. a) şi d) a art. 39 şi a literei m) a alin. (1) al art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, în sensul asigurării condiţiilor optime pentru identificarea clară a vânatului, eliminând riscul apariţiei accidentelor sau a împuşcării altor specii decât cele înscrise în autorizaţie. În conformitate cu prevederile art. 61 şi art. 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi ai Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic au examinat proiectul de lege în şedinţa comună din data de 12 octombrie 2016. La dezbaterea proiectului a participat şi doamna Erika Stanciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. La lucrările comisiilor au fost prezenţi 32 de deputaţi, din totalul de 33. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii au hotărât, în unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, întrucât modificările au fost preluate în raportul adoptat de comisii la PL-x 69/2016.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Vot final.