21 martie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.16/2016 pentru modificarea şi completarea art.2 din Legea nr.54/2016 privind asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului privind reducerea poverii tuberculozei în România, prin reformarea sistemului de control al tuberculozei şi consolidarea gestionării tuberculozei rezistente la medicamente, prin asigurarea accesului universal la diagnostic şi tratament şi abordarea nevoilor grupurilor de populaţie cu risc, pentru perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2018, implementat de Fundaţia Romanian Angel Appeal (PL-x 58/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 16. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2016 pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 54/2016 privind asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului privind reducerea poverii tuberculozei în România, prin reformarea sistemului de control al tuberculozei şi consolidarea gestionării tuberculozei rezistente la medicamente, prin asigurarea accesului universal la diagnostic şi tratament şi abordarea nevoilor grupurilor de populaţie cu risc, pentru perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2018, implementat de Fundaţia Romanian Angel Appeal. Guvernul?

Petru Gabriel Vlase Comisia? Domnul Badea.

Leonardo Badea Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport comun asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2016 pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 54/2016 privind asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului privind reducerea poverii tuberculozei în România. Comisiile pentru sănătate şi pentru buget au fost sesizate spre dezbatere în fond cu proiectul de lege mai sus menţionat. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 54/2016, în vederea asigurării condiţiilor ca Ministerul Sănătăţii să poată deconta sumele către Fundaţia Romanian Angel Appeal, pe baza documentaţiei depuse în termen de 30 zile de la sfârşitul fiecărui trimestru, pentru bunurile şi serviciile achiziţionate în cadrul programelor de combatere a HIV/SIDA şi tuberculozei. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor raportul comun de admitere, în forma adoptată de Senat. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Domnul Leoreanu? Vă rog.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va susţine acest proiect de lege care se referă la aprobarea Ordonanţei nr. 16/2016 de modificare a art. 2 al Legii nr. 54/2016 privind acordarea unor sume din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în vederea acoperirii necesarului TVA, referitor la bunuri şi servicii achiziţionate prin Programul naţional privind combaterea HIV/SIDA şi a tuberculozei. Considerăm că acest program trebuie să continue şi este o măsură bună de a asigura sustenabilitatea şi durabilitatea acestui program privind accesul universal la diagnostic, la tratament, dar şi de identificare a nevoilor unor grupuri de populaţie aflate în zona de risc. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Domnul Stamatian.

Vasile-Florin Stamatian Profit de faptul că sunt membru al Comisiei pentru sănătate, pentru că este o problemă de interes absolut de siguranţă naţională. Dacă în urmă cu 20 şi ceva de ani TBC-ul devenise totuşi mai rar, dacă erau afecţiuni care erau eradicate în România, astăzi sunt din nou pe tapet. Votăm astăzi pentru un amendament, ca să se completeze susţinerea programului anti TBC. Dar vreau să atrag atenţia din nou Ministerului Sănătăţii şi plenului că programele naţionale sunt subfinanţate, că prevenţia şi diagnosticul precoce, conform şi amendamentului care a fost depus la buget, nu sunt suficient în atenţia nici a Parlamentului, nici a Ministerului Sănătăţii. Cu siguranţă, vom vota pentru această modificare şi rămâne o preocupare, sper, a Comisiei pentru sănătate a Parlamentului, dar în special a Ministerului Sănătăţii, obţinerea de fonduri necesare pentru prevenţie, pentru diagnostic precoce şi pentru cercetare aplicată în domeniul sănătăţii. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Alte intervenţii? Vot final.