20 martie 2017 – Răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice.

Marian-Cătălin Predoiu Bună ziua, stimaţi colegi. Începem partea a doua a şedinţei noastre de astăzi, consacrată răspunsurilor orale la întrebări şi interpelărilor adresate Guvernului. Primul răspuns programat este cel al domnului Istrate Şteţco, secretar de stat, Ministerul Apelor şi Pădurilor, la întrebarea adresată de către deputatul Daniel Andrei Gheorghe, de la PNL. Numai că domnul deputat a solicitat o amânare pentru această întrebare şi acest răspuns. Prin urmare, trecem la următoarea întrebare, care este din partea doamnei deputat al PSD, Intotero Natalia-Elena. Răspunde secretar de stat Lucian Georgescu, de la Misterul Cercetării şi Inovării. Vă rog.

Marian-Cătălin Predoiu Vă mulţumesc şi eu. Următoarea întrebare este adresată, de asemenea, de doamna deputat Natalia-Elena Intotero, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Şi îi răspunde domnul secretar de stat Cristian Cosmin.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc şi eu. Următoarea întrebare, adresată de domnul deputat al PSD; Ilie Toma, Ministerului Muncii. Răspunde acelaşi domn secretar de stat, Cristian Cosmin. Rugămintea e să vă încadraţi în 3 minute. Mulţumesc.

Marian-Cătălin Predoiu Vă apropiaţi de final, vă rog.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc.

Marian-Cătălin Predoiu Dacă domnul deputat Ilie Toma doreşte să adreseze o întrebare suplimentară sau are de făcut unele precizări, are la dispoziţie două minute, conform Regulamentului.

Ilie Toma Da. Mulţumesc, domnule secretar de stat. Cunoşteam răspunsul în amănunt, am fost la Casa Naţională de Pensii Publice. Am primit un răspuns scris. În primul rând, mulţumesc domnului preşedinte Robert Stănescu, pentru că are aplecare asupra acestor probleme. De fapt, problema este mult mai gravă. Nu doream explicarea, de ce nu funcţionează softurile, doream să vă rog mult să transmiteţi mai departe, şi am discutat şi cu doamna ministru Olguţa Vasilescu, căreia îi mulţumesc pentru colaborare, să fie puse în practică cât mai repede. Pentru că sunt... de exemplu, Legea nr. 192 a fost elaborată acum un an şi jumătate şi nu e pusă nici măcar acum în practică, iar Legea nr. 155 e de aproape un an şi de-abia vreo 20% din pensionari - aici vorbesc la nivel naţional, pentru că nu discutăm că fiecare deputat reprezentăm un judeţ, reprezentăm Parlamentul României. Am să vă rog mult de tot, pentru a veni în sprijinul derulării cu celeritate a măsurilor prevăzute, şi având în vedere calcularea şi punerea în plată efectivă a drepturilor de pensie, să fie făcute cât mai repede. Vă rog mult să transmiteţi. Vă mulţumesc.

Marian-Cătălin Predoiu Mulţumesc şi eu, domnule deputat. Următoarea întrebare este adresată tot de dumneavoastră, dar se solicită o amânare din partea Ministerului Sănătăţii. Rămâne ca în următoarea şedinţă să le rezolvăm. Cu aceasta, încheiem partea dedicată întrebărilor şi răspunsurilor orale.