20 martie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.61/2016 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 (PL-x 28/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 9. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2016 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000. Guvernul? Guvernul?

Petru Gabriel Vlase Comisia pentru învăţământ? Doamna Gavrilă.

Camelia Gavrilă Mulţumesc, domnule preşedinte. Pledoarie impresionantă a domnului secretar de stat, am simţit şi patosul, pasiunea, de care am dat dovadă şi noi, în comisie, când am analizat aceste modificări. În faţa comisiei s-a aflat Proiectul de Lege - PL-x 28 din februarie 2017, care se referă la Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2016 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului, proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei..., vizând, în principal, redefinirea modalităţilor de acordare, respectiv de retragere a rentei viagere de care pot beneficia participanţii la activitatea sportivă cu rezultate deosebite, obţinute cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive internaţionale de mare anvergură. Sunt însă şi alte modificări importante, legate de principiul nondiscriminării, în momentul acordării de premii - egale, indiferent dacă sportivii sunt cu dizabilităţi şi dacă vorbim de competiţii naţionale sau internaţionale, deci la competiţii egale, premii egale. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În primă instanţă, legea a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată. În urma dezbaterii, comisia a propus, cu unanimitate de voturi, voturile celor prezenţi, adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele admise din anexa care face parte integrantă din prezentul raport.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Cu amendamentele admise din raport, proiectul merge la votul final. 9...