13 martie 2017 – Primirea de răspunsuri la interpelările adresate membrilor Guvernului.

Carmen-Ileana Mihălcescu Stimaţi colegi, Continuăm cu partea a doua a şedinţei noastre de astăzi, care este consacrată primirii răspunsurilor orale la interpelările adresate Guvernului. Primul răspuns, la interpelarea adresată de către colegul nostru, domnul deputat Neagu Nicolae, din partea Ministerului Transporturilor, aşteptăm prezentarea răspunsului. Doamna secretar de stat Grigore Maria Magdalena. Vă rog. "Fonduri pentru reabilitarea DN 7C", da? Acesta, că aveţi mai multe... Vă rog.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Dacă autorul interpelării doreşte lămuriri suplimentare? Vă rog.

Nicolae Neagu Eu vreau să-i mulţumesc doamnei secretar de stat. Ceea ce era efectuat, până în anul 2017, cunoşteam. Eram interesat să văd ceea ce-mi spunea în ultima frază, dacă contractul cu BEI este rezolvat sau nu, pentru că, în definitiv, acolo era o problemă de consolidare, dar aştept în continuare precizări, o să ne mai interesăm. Îi mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Următorul răspuns la interpelarea adresată de către colegul nostru, Gheorghe Andrei Daniel. Doamnă secretar de stat, vă rog. "Pasarelă pietonală pe centura Capitalei în zona Odăile".

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Autorul interpelării? Lămuriri suplimentare? Vă rog.

Andrei Daniel Gheorghe Mulţumesc pentru răspuns. Totuşi, cred că această variantă propusă de Primăria Capitalei, părerea mea este că este o aberaţie şi din punct de vedere tehnic, şi din perspectiva a ceea ce reprezintă siguranţa traficului în zona respectivă. Din statisticile pe care le am la acest moment, în acea zonă au fost înregistrate un număr foarte mare de accidente rutiere, dintre care unele inclusiv cu răniri grave sau mai mult de atât. Sunt oameni care, din păcate, şi-au pierdut picioare, şi-au pierdut mâini, care au fost lăsaţi infirmi din pricina faptului că au fost nevoiţi să traverseze acea şosea de centură dinspre Otopeni, Odăi, Mogoşoaia, către sectorul 1 al Capitalei, într-o zonă unde traficul este deosebit de intens şi unde, în ultima perioadă, este un nivel al aglomeraţiei rutiere, să spun aşa, mult, mult peste ceea ce ar trebui să suporte un drum naţional. Cred că, totuşi, Ministerul Transporturilor ar trebui să ia măsurile de rigoare şi să găsească o soluţie alternativă la ceea ce a propus Primăria Capitalei. Mie mi se pare total greşită această variantă şi ne arată încă o dată cât de defazată este Primăria Capitalei în raport cu necesităţile dezvoltării acestei zone, de la confluenţa cu judeţul Ilfov, dat fiind faptul că această centură ca Capitalei generează anual o cifră de afaceri de zeci de miliarde de euro, şi totuşi noi nu avem o centură finalizată şi avem...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă rog frumos, aţi depăşit cu un minut, potrivit Regulamentului... Vă rog să încheiaţi.

Andrei Daniel Gheorghe Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Următorul răspuns, la interpelarea adresată de către colega noastră, Natalia Intotero, Ministerul Afacerilor Externe: "Necesitatea deschiderii unei misiuni diplomatice în Republica Malta". Vă rog, domnule secretar de stat.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Lămuriri suplimentare? Doriţi să interveniţi? Nu. Şi tot din partea colegei noastre, avem o interpelare... răspuns, Ministerul Sănătăţii, domnul secretar de stat Dan Dumitrescu. Este o interpelare referitoare la o serie de medicamente necesare bolnavilor de Parkinson, adresată, de asemenea, de Intotero Natalia. Aveţi răspunsul scris? OK. S-a consemnat. De asemenea, la următoarea interpelare colegul nostru de la PSD, Itu Cornel, a primit răspunsul scris. Şi mai avem, din partea Ministerului Mediului, un răspuns la interpelarea adresată de către un alt coleg, Gheorghe Andrei Daniel. "Situaţia din zona Chitila". Avem, domnule secretar de stat? Şi aici răspuns scris s-a primit. Şi, la ultima interpelare, la care aşteptam un răspuns din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, din partea colegei noastre Vlăducă Oana-Silvia, se solicită amânare. Acestea fiind spuse, declar închisă şedinţa de astăzi. Şedinţa s-a încheiat la ora 17,35.