13 martie 2017 – Aprobarea prelungirii termenului constituţional de dezbatere şi vot final, de la 45 de zile la 60 de zile, pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea DIICOT, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative - PL-x 10/2017, şi pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii - PL-x 12/2017.

Nicolae-Liviu Dragnea La punctul 2 avem solicitarea prelungirii termenului constituţional de dezbatere şi vot final pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, PL-x 10/2017, şi pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii. Dacă doreşte cineva să ... Vă rog, domnule Munteanu.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Vă solicit ca, în temeiul art. 75 alin. (1) şi (2) din Constituţia României, să supuneţi spre aprobare prelungirea termenului de dezbatere de la 45 de zile la 60 de zile pentru PL-x 10/2017 - Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea DIICOT. Acelaşi lucru şi pentru PL-x 12/2017 - completarea Legii nr. 215/2001 privind stabilirea unor atribuţii pentru prefecţi, în ceea ce priveşte validarea şi invalidarea mandatelor de consilier. Rog să supuneţi aprobării, deoarece considerăm că se încadrează în aceste prevederi, având în vedere complexitatea lor. Vă mulţumesc.

Nicolae-Liviu Dragnea Vă mulţumesc şi eu. Dacă sunt obiecţii sau alte intervenţii pe marginea acestei solicitări? Nu sunt. Urmează votul. Vă rog să pregătiţi cartelele de vot. Cred că toţi colegii au introdus cartelele de vot. Să înceapă votul. Cu 197 de voturi pentru, 8 voturi contra, o abţinere şi un coleg prezent care nu votează, aceste solicitări au fost aprobate.