7 martie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acţiunile privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora, precum şi a modului de repartizare şi de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru această activitate (Pl-x 412/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 21. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acţiunile privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora, precum şi a modului de repartizare şi de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru această activitate. Iniţiatori? Nu. Comisia pentru buget.

Leonardo Badea Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport asupra Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programe, proiecte sau acţiuni privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată spre dezbatere în fond cu propunerea legislativă mai sus menţionată. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 321/2006, în sensul ca alocarea fondurilor nerambursabile să fie destinată exclusiv românilor din diaspora. În urma examinării propunerii legislative şi a opiniilor exprimate, Comisia pentru buget, finanţe a decis respingerea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile, deoarece nu se justifică eliminarea din categoria de beneficiar de finanţări nerambursabile a asociaţiilor, fundaţiilor, organizaţiilor, instituţiilor, persoanelor fizice sau juridice româneşti din România, în condiţiile în care acestea prezintă proiecte bine fundamentate, ce pot produce rezultate concrete pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri generale. Nu.