28 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative privind monitorizarea activităţii autorităţilor administraţiei publice locale şi organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean (Pl-x 625/2015). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 53. Propunerea legislativă privind monitorizarea activităţii autorităţilor administraţiei publice locale şi organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean. Iniţiatorii? Nu mai sunt deputaţi. Din comisie, domnul Buican. Domnul Avram.

Constantin Avram Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor a hotărât retrimiterea la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, în vederea unei noi examinări şi depunerii unui nou raport, a Propunerii legislative privind monitorizarea activităţii autorităţilor administraţiei publice locale şi organismelor prestatoare de servicii publice de interes local sau judeţean. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a respins propunerea legislativă în şedinţa din 22 septembrie 2015. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avizat negativ această propunere legislativă. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a avizat favorabil. Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a avizat negativ propunerea legislativă. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, membrii comisiei au examinat iniţiativa sus menţionată, expunerea de motive, avizul Consiliului Legislativ şi punctul de vedere al Guvernului în şedinţa din data de 10 noiembrie 2015 ş i au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea propunerii legislative. În şedinţa de luni, 27 iunie 2016, Camera Deputaţilor, în temeiul art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, a hotărât retrimiterea propunerii legislative la comisie pentru reexaminare şi depunerea unui nou raport. În urma dezbaterii şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi - 5 voturi împotrivă -, menţinerea raportului iniţial de respingere a propunerii legislative privind monitorizarea activităţii autorităţilor administraţiei publice locale şi organismelor prestatoare de servicii publice de interes local sau judeţean. În raport de obiectul şi conţinutul său, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Procedură.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Având în vedere faptul că proiectul de lege de la poziţia 37 - PL-x 423/2016 - care a fost retrimis la comisie pentru modificările pe care le-am solicitat este refăcut, vă propun să-l discutăm pe acesta şi după aceea să revenim la respingeri, dacă mai e timp.

Petru Gabriel Vlase Păi, l-am discutat!

Ioan Munteanu Erau nişte modificări şi trebuie să le adoptăm!

Petru Gabriel Vlase L-am discutat, domnule lider, s-a citit raportul nou, cu modificările făcute la comisie. A citit domnul Chiriţă, din partea comisiei, raportul nou, suplimentar, cu modificările aprobate de acele date. Am precizat!

Ioan Munteanu Gata!

Petru Gabriel Vlase Deci la Pl-x 625 nu sunt dezbateri. Vot final. Mulţumesc. La ora 14,00 vot final.