28 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative privind moratoriul pentru amânarea executării silite a cetăţenilor persoane fizice din imobile cu destinaţie de locuinţă (Pl-x 192/2013). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 50. Propunerea legislativă privind moratoriul pentru amânarea executării silite a cetăţenilor persoane fizice din imobile cu destinaţie de locuinţă. Iniţiatorii? Nu e cazul. Comisia juridică.

Alina-Elena Tănăsescu Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare amânarea executării silite a cetăţenilor persoane fizice din imobile cu destinaţie de locuinţe, dacă aceştia îndeplinesc anumite condiţii. Potrivit expunerii de motive, elaborarea propunerii legislative este justificată de necesitatea de a da posibilitatea celor care, în condiţiile scăderii nivelului de trai, nu-şi mai pot plăti datoriile. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins iniţiativa legislativă. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a avizat favorabil. Comisia pentru muncă a avizat negativ. Comisia pentru buget a avizat negativ. Guvernul nu susţine punctul de vedere transmis pentru adoptarea acestei propuneri legislative. Comisia juridică a hotărât, cu unanimitate de voturi, respingerea propunerii legislative. Iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? Nu. Vot final.