28 februarie 2017 – Propunerea legislativă privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918" (Pl-x 466/2016). ( retrimisă comisiilor )

Petru Gabriel Vlase 39. Propunerea legislativă privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918". Din partea iniţiatorilor? Nu. Comisii? Este? Vă rog.

Tudor Ciuhodaru Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la formarea statului naţional unitar român este un eveniment care trebuie consemnat şi din punct de vedere legislativ, şi din punctul de vedere al evenimentelor care se vor întâmpla în anul care vine. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă realizare a acestui stat, Marea Unire, statul naţional unitar român trebuie să fie reprezentat şi la nivel aniversar printr-o medalie comemorativă, medalie aniversară. Şi să fie toate lucrurile stabilite în aşa fel încât fiecare loc în care ostaşii români şi-au dat viaţa pentru această ţară, pentru a se realiza Marea Unire, în Primul Război Mondial să fie consemnate şi legislativ. Eu sper că veţi vota acest proiect de lege, pentru că, mai presus de toate, fiinţa acestui stat trebuie recunoscută, iar 100 de ani, Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de la Primul Război Mondial trebuie consemnaţi. Sper că veţi susţine acest demers legislativ şi vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Procedură? Domnul Munteanu.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Solicit retrimiterea acestui proiect de lege, pentru o săptămână, la comisie. Sunt soluţii de modificare în bine a cheltuielilor. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Pregătiţi-vă cartelele, vă rog. Trimitere la comisie, o săptămână. Vot. Unanimitate. Propunerea a fost aprobată.