28 februarie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă (PL-x 422/2016). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 26. Proiectul de Lege privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă. Procedură de urgenţă. Guvernul?

Petru Gabriel Vlase Comisia?

Leonardo Badea Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport asupra Proiectului de Lege privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de capital. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. La dezbaterea proiectului de lege s-a avut în vedere avizul favorabil al Comisiei juridice, avizul favorabil al Comisiei pentru politică economică şi avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului juridic aplicabil operaţiunilor de piaţă, având ca obiect instrumente financiare admise sau care urmează să fie admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată ori tranzacţionate pe un sistem multilateral de tranzacţionare. Membrii Comisiei pentru buget, finanţe au analizat proiectul de lege şi, cu unanimitate de voturi, au hotărât să supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, proiectul de lege, cu amendamentele prezentate în anexă. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri generale? Vă rog.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Mulţumesc, domnule preşedinte. Proiectul de lege stabileşte cadrul juridic, având ca obiect instrumente financiare admise sau care urmează să fie admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, ori tranzacţionate pe un sistem multilateral de tranzacţionare, prin asigurarea transpunerii anumitor prevederi dintr-o serie de directive ale Parlamentului European. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va vota pentru adoptarea acestui act normativ. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Alte intervenţii? Cu amendamentele admise, proiectul de lege merge la votul final.