27 februarie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2016 pentru modificarea Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi a unor acte normative conexe (PL-x 128/2016). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 13. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi a unor acte normative conexe. Procedură de urgenţă. Guvernul? Vă rog.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Comisia juridică?

Vasile Varga Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Comisia a fost sesizată spre dezbatere, în fond, tot în procedură de urgenţă cu acest proiect de lege. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil la iniţiativa legislativă. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, de asemenea a dat un aviz favorabil. Concret, este vorba de reglementarea modificării Legii nr. 134/2010, în scopul asigurării condiţiilor pentru implementarea măsurilor administrative prevăzute în Codul de procedură civilă actual şi pentru o bună funcţionare a instanţelor judecătoreşti, intervenţiile legislative vizând schimbarea conceptuală privind formalităţile premergătoare începerii executării silite propriu-zise, în sensul atribuirii, în competenţa instanţelor judecătoreşti, a soluţionării cererilor de încuviinţare a executării silite. Totodată, se propune eliminarea învestirii cu formulă executorie, ca procedură de sine stătătoare, cu menţiunea că formula executorie va fi cuprinsă doar în partea finală a încheierii de încuviinţare a executării silite pronunţată de această dată de instanţa judecătorească. Membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, care face parte din categoria legilor organice.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri generale, dacă doriţi? Nu doriţi. Proiectul de lege rămâne la votul final, cu amendamentele admise.