27 februarie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.25/2016 pentru modificarea art.11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României şi executarea serviciilor de digitizare şi actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (PL-x 416/2016). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 9. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2016 pentru modificarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României şi executarea serviciilor de digitizare şi actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Procedură de urgenţă. Comisia pentru agricultură sau Comisia pentru apărare? Domnul Munteanu.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Comisia pentru agricultură şi Comisia pentru apărare au fost sesizate spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu acest proiect de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege, în şedinţa din 4 octombrie 2016. La întocmirea raportului s-a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Concret, este vorba despre reglementarea executării serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României. În şedinţa din 18 octombrie, atât la Comisia pentru agricultură, cât şi la Comisia pentru apărare, s-a votat, în unanimitate de voturi, adoptarea acestui act normativ. Vreau să fac şi o corecţie de redactare. În textul: "În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor... exprimate", nu "examinate", "cu unanimitate de voturi a fost...". Exprimate. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri generale? Vă rog.

Nechita-Adrian Oros Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Grupul Partidului Naţional Liberal va vota pentru adoptarea actului normativ, pentru a evita astfel aplicarea de penalităţi României şi excluderea parţială sau totală a statului român de la finanţarea din Fondul European de Garantare Agricolă şi Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Acest lucru ar duce la alocări bugetare suplimentare, necesare pentru efectuarea plăţilor către fermieri, drept pentru care vom vota pentru adoptarea acestui act normativ. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Alte intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt. Nefiind amendamente, legea merge la votul final.