21 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii (Pl-x 205/2015). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 60. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, Pl-x 205/2015. Iniţiatorii? Comisia pentru muncă?

Adrian Solomon Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport suplimentar asupra Pl-x 205/2015. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea art. 141 din Legea nr. 53/2003 cu două noi alineate, în scopul creării posibilităţii ca şi celelalte categorii de angajatori, în afara celor care conduc o activitate ce nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, să-şi poată desfăşura activitatea în zilele de sărbătoare legală, în baza unei informări adresate inspectoratelor teritoriale de muncă pe raza cărora au puncte de lucru sau activităţi declarate. De asemenea, se preconizează acordarea unui spor de 100% aplicat la salariul de bază pentru fiecare oră lucrată sau acordarea de ore suplimentare, ore libere plătite, echivalent al dublului orelor lucrate, în următoarele 30 de zile, pentru salariaţii care desfăşoară activităţi în zilele de sărbătoare legală. Se menţine soluţia de respingere a propunerii legislative. Legea face parte din categoria legilor organice. A fost respinsă de Senat, în 4 martie 2015. Camera Deputaţilor este Cameră decizională.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri generale? Nu. Vot final.