21 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru proclamarea zilei de 1 septembrie ca Ziua comunităţilor defavorizate afectate de sărăcie (Pl-x 63/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 57. Propunerea legislativă pentru proclamarea zilei de 1 septembrie ca Ziua comunităţilor defavorizate afectate de sărăcie, Pl-x 63/2016. Iniţiatorii? Nu. Comisia pentru administraţie sau Comisia pentru muncă? Domnul Solomon.

Adrian Solomon Stimaţi colegi, Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare proclamarea zilei de 1 septembrie - Ziua comunităţilor defavorizate afectate de sărăcie. Cele două comisii propun respingerea iniţiativei legislative, din mai multe considerente, principala fiind că deja există o zi internaţională pentru eradicarea sărăciei, pe 17 octombrie, sărbătorită la nivel mondial încă din 1993. Legea face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Avem raport de respingere, vot final. Dacă nu mai sunt intervenţii la dezbateri generale, mă scuzaţi. Vă rog, vă rog.

Sorin-Dan Moldovan Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul PNL susţine respingerea acestui proiect de lege. Statul trebuie să ia măsuri concrete de ordin executiv prin care să combată sărăcia şi excluziunea socială. Nu avem nevoie de încă o zi în care oamenii necăjiţi din această ţară să fie umiliţi. Aceşti oameni trebuie ajutaţi prin măsuri concrete. Considerăm această propunere legislativă o invitaţie nefericită la etalarea necazurilor. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Alte intervenţii la dezbateri generale? Domnul Solomon.

Adrian Solomon O simplă citire a expunerii de motive v-ar fi scutit de astfel de remarci, aici, la tribuna Parlamentului. Este o iniţiativă izvorâtă dintr-un proiect european de la nivelul unei unităţi de învăţământ, un liceu din municipiul Ploieşti, care, fiind în vizită la Parlament, au fost şi în vizită la administraţie, la muncă. Unii colegi de-ai noştri, printre care şi eu, ne-am angajat în faţa acelor copii să iniţiem această lege. N-o doriţi, nu-i nicio problemă, dar să veniţi aici şi să vă lamentaţi în permanenţă cu sărăcia, pentru care n-aţi făcut nimic cât aţi fost la guvernare, eu aş zice s-o lăsaţi aşa.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Mai sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt. Vot final.