21 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea articolului 5 din Legea nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată (Pl-x 200/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 53. Propunerea legislativă pentru modificarea art. 5 din Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, Pl-x 200/2016. Dacă din partea iniţiatorilor...? Nu. Comisiile? Juridică sau pentru finanţe. Domnul Badea.

Leonardo Badea Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport comun asupra Propunerii legislative pentru modificarea art. 5 din Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate spre dezbatere în fond cu Propunerea legislativă pentru modificarea art. 5 din Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea legislativă. Avem un aviz negativ al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. În şedinţele reunite care au avut loc, în urma examinării Propunerii legislative pentru modificarea art. 5, cele două comisii au hotărât cu majoritate de voturi să supună plenului Camerei Deputaţilor respingerea acesteia, deoarece modificările propuse nu sunt conforme cu principiile care au stat la baza elaborării Legii nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar, privind introducerea sistemelor moderne de plată, şi anume, acelea de întărire a disciplinei financiare şi de combatere a evaziunii fiscale. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri generale? Nu sunt. Raport de respingere. Iniţiativa merge la votul final.