20 februarie 2017 – Răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice.

Carmen-Ileana Mihălcescu Stimaţi colegi, Deschid partea a doua a şedinţei noastre de astăzi, şedinţă consacrată răspunsurilor orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice, urmând apoi prezentarea interpelărilor adresate membrilor Guvernului. Vreau să menţionez faptul că, în cazul în care deputatul care a adresat o întrebare la care a solicitat şi răspuns oral nu se află în sala de şedinţă, membrul Guvernului va depune răspunsul în scris la preşedintele de şedinţă, care de altfel se află şi la prezidiu. Avem două răspunsuri astăzi; ambele întrebări adresate de doamna deputat Intotero Natalia-Elena, prima întrebare adresată Ministerului Transporturilor. Vreau să ştiu dacă din partea ministerului, pentru prezentarea răspunsului...? Mulţumesc. Vă rog, aveţi cuvântul.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Şi cea de-a doua... Vă rog. Doamna deputat Intotero.

Natalia-Elena Intotero Doamnă preşedinte de şedinţă, Stimate domnule secretar de stat, Vreau să vă mulţumesc pentru promptitudinea intervenţiei dumneavoastră de a-mi răspunde acestei interpelări. Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în legislatura trecută, respectiv în anul trecut, am adresat două, trei interpelări, tot pe această temă, Ministerului Transporturilor. Din păcate, cetăţenii din zona menţionată, nici în momentul de faţă nu au primit niciun sprijin. Am avut nenumărate întâlniri, la solicitarea cetăţenilor, cu reprezentanţi din partea Prefecturii Judeţului Hunedoara, reprezentanţi din partea primăriilor, dar, din păcate, din partea Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi nu a fost prezent niciun reprezentant. Aş avea rugămintea să vă implicaţi cu mai multă seriozitate asupra acestei probleme, deoarece nu este normal ca acelor cetăţeni să le fie luate terenurile de foarte mulţi ani şi nici în momentul de faţă să nu existe o despăgubire. Primarii nu ştiu ce să facă, Prefectura face solicitări la CNADNR, dar, este adevărat, Guvernul şi-a intrat în funcţie de puţin timp. Eu am toată încrederea în disponibilitatea dumneavoastră şi ştiu că veţi depune toate eforturile şi, de aceea, vă aşteptăm în judeţul Hunedoara, cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri, pentru a fi alături de cetăţeni şi a se găsi soluţiile în favoarea acestora în cel mai scurt timp. Vă mulţumesc frumos.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Şi cea de-a doua întrebare, depusă, de altfel, tot de doamna deputat Intotero Natalia, adresată Ministerului Justiţiei, de această dată, răspuns pentru care... Doamnă deputat, Ministerul Justiţiei solicită o amânare la cea de-a doua întrebare. Bun. Mulţumesc.