20 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea alin.(2) al art.4 din Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, nr.341/2004 (Pl-x 302/2014). ( rămasă pentru votul final )

Rovana Plumb 48. Continuăm cu poziţia 48 - Propunerea legislativă pentru modificarea alin. (2) al art. 4 din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, nr. 341/2004, Pl-x 302/2014. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva să ia cuvântul? Nu. Din partea Comisiei juridice, domnul vicepreşedinte Varga, vă rog.

Vasile Varga Mulţumesc, doamnă preşedinte. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a fost sesizată spre dezbatere, în fond, cu actul normativ enunţat de dumneavoastră. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a dat un aviz negativ. De asemenea, Guvernul, prin punctul său de vedere, transmis, nu susţine adoptarea acestei iniţiative. Doar Consiliul Legislativ a avizat favorabil această iniţiativă. Propunerea are ca obiect de reglementare modificarea art. 4 alin. (2) din Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptători care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, nr. 341/2004, în sensul înlocuirii sintagmei "salariul mediu brut pe economie folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat", cu sintagma "câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat", preconizându-se majorarea indemnizaţiei lunare reparatorii". Membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, în unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea propunerii legislative.

Rovana Plumb Mulţumesc. Dacă la dezbateri generale doreşte cineva să ia cuvântul? Nu. Iniţiativa legislativă de la poziţia 48 merge la votul final.