20 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru completarea Legii nr.341 din 12 iulie 2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 (Pl-x 471/2013). ( rămasă pentru votul final )

Rovana Plumb 47. Continuăm cu Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 341 din 12 iulie 2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, Pl-x 471/2013. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva să ia cuvântul? Nu. Din partea Comisiei juridice, domnul vicepreşedinte Varga.

Vasile Varga Mulţumesc, doamnă preşedinte. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a fost sesizată spre dezbatere, în fond, cu actul enunţat de dumneavoastră. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea legislativă. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemelor minorităţilor naţionale , Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989, ambele comisii, de asemenea, au dat un aviz negativ. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil. Guvernul, prin punctul de vedere, nu susţine iniţiativa legislativă. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 5 alin. (1) lit. h) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare. În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea propunerii legislative.

Rovana Plumb Vă mulţumesc. Dacă la dezbateri generale doreşte cineva să ia cuvântul? Dacă nu, iniţiativa legislativă care este la poziţia 46 merge la votul final.