20 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru adoptarea directivei UE în domeniul muncii - repausul săptămânal (Pl-x 735/2015). ( rămasă pentru votul final )

Rovana Plumb 44. În continuare, Propunerea legislativă pentru adoptarea Directivei Uniunii Europene în domeniul muncii - repausul săptămânal, Pl-x 735/2015. Domnul preşedinte al Comisiei pentru muncă.

Adrian Solomon Mulţumesc, doamnă preşedinte. Proiectul legislativ are ca obiect de reglementare stabilirea perioadei de repaus minim săptămânal la 24 de ore, care urmează unei perioade de repaus zilnic de 12 ore, prin transpunerea normei europene în domeniu, respectiv art. 5 paragraful 1 din Directiva 2003/88/CE. Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice. Ea a fost respinsă de Senat în şedinţa din 19 octombrie 2015. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisia propune plenului respingerea iniţiativei legislative.

Rovana Plumb Mulţumesc. La dezbateri generale, domnul deputat Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru Mulţumesc, doamnă preşedinte. Este firesc ca această iniţiativă să fie respinsă; o dată pentru că prevederile sunt transpuse deja în legislaţia din România şi, în al doilea rând, este cel puţin ciudat să iei o directivă europeană şi să o transpui în acest mod în legislaţie. Din punctul meu de vedere, acest proiect trebuie respins şi trebuie căutate alte soluţii în acest domeniu. Vă mulţumesc.

Rovana Plumb Mulţumesc. Mai sunt şi alte intervenţii? Nu. Iniţiativa legislativă merge la votul final.