14 februarie 2017 – Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare (Pl-x 852/2015). ( retrimisă comisiilor )

Rovana Plumb 92. Continuăm cu Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare. Dacă din partea iniţiatorilor...? Domnul deputat Árpád, vă rog.

Árpád-Francisc Márton Stimaţi colegi, După cum ştim cu toţii, există o problemă destul de mare, relativ la cadastrarea fondului funciar din România, o problemă a cărei rezolvare este foarte greoaie. Această iniţiativă legislativă încearcă să mai dea deoparte din această greutate de a se cadastra această avuţie, de fapt, a ţării. Ca atare, noi solicităm, fiind un nou Parlament, să retrimitem la comisie, să găsim o soluţie justă, pentru că după cum ştiţi, nu există cadastrată această suprafaţă a ţării şi trebuie să găsim o soluţie. Am tot prorogat termenul de intrare în vigoare a anumitor elemente din legile consecvente, dar eu cred că trebuie să rezolvăm cât mai repede această problemă şi să găsim o formulă, poate nu asta pe care am propus-o noi, dar să modificăm acolo unde este necesar. Dar cred că trebuie să găsim o soluţie pentru cadastrare. Ca atare, vă solicităm retrimiterea la comisie.

Rovana Plumb Mulţumesc. Dacă mai sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu. Supun votului dumneavoastră retrimiterea la comisie pentru o perioadă de... nu aţi spus timpul... două săptămâni? Bun. Cine e pentru? Mulţumesc. E cineva împotrivă? Nu. Se abţine cineva? Nu. Deci propunerea legislativă a fost retrimisă comisiei, pentru o perioadă de două săptămâni.