14 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate (Pl-x 32/2016). ( rămasă pentru votul final )

Rovana Plumb Ne întoarcem la poziţia 83, Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, Pl-x 32/2016. Dacă iniţiatorul doreşte să ia cuvântul? Nu. Atunci invit pe domnul preşedinte Adrian Solomon, comisia sesizată în fond, Comisia pentru muncă.

Adrian Solomon Mulţumesc, doamna preşedinte. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal privind suportarea din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, începând cu prima zi de incapacitate temporară de muncă şi până la data încetării incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia. Propunerea a fost respinsă de Senat. Face parte din categoria legilor organice. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisiile propun respingerea iniţiativei.

Rovana Plumb Mulţumesc. La dezbateri generale doreşte cineva? Nu. Având în vedere raportul comun al celor două comisii, Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi Comisia pentru sănătate şi familie, de respingere, ca şi raport, rămâne pentru şedinţa de vot final.