14 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru completarea art.188 al Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Pl-x 234/2016). ( rămasă pentru votul final )

Rovana Plumb 80. Mergem mai departe, Propunerea legislativă pentru completarea art. 188 al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, Pl-x 234/2016. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva să ia cuvântul? Nu. Din partea comisiei sesizate pe fond, Comisia pentru sănătate, doamna vicepreşedinte, Lucreţia Roşca, vă rog.

Lucreţia Roşca Mulţumesc, doamna preşedinte. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării propunerea face parte din legile ordinare. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins iniţiativa. La întocmirea prezentului raport, comisia a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ, avizul negativ al Comisiei juridice şi punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii. Propunerea are ca obiect de reglementare completarea art. 188 din Legea nr. 95/2006, în sensul introducerii obligativităţii publicării în mediul on line a facturilor de achiziţie publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii. În urma dezbaterii, Comisia pentru sănătate a hotărât respingerea propunerii legislative din următoarele considerente. Obligativitatea publicării doar a facturilor derivate este o măsură care nu va permite atingerea scopului propus deoarece informaţia publicată on line este disparată şi nu permite corelarea cu modul corect de realizare a achiziţiei publice şi cu valoarea contractului în care se solicită plata. În ceea ce priveşte soluţia legislativă referitoare la aplicarea sancţiunilor, CNAS nu are competenţă şi atribuţii în aplicarea amenzilor. În raport cu obiectul şi conţinutul său, iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Rovana Plumb Mulţumesc, doamna deputat. Dezbateri generale? Nu sunt. Vă reamintesc că este vorba de raport de respingere al comisiei sesizate pe fond. Merge la vot final.