14 februarie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru instituirea unor pachete alimentare sociale pentru elevii - cazuri sociale (Pl-x 135/2016). ( rămasă pentru votul final )

Rovana Plumb 77. Pl-x 135/2016, Propunerea legislativă pentru instituirea unor pachete alimentare sociale pentru elevii - cazuri sociale. Din partea iniţiatorului dacă doreşte cineva să ia cuvântul. Nu doreşte. Din partea comisiilor sesizate în fond, Comisia pentru muncă şi Comisia pentru administraţie? Domnul preşedinte Solomon, vă rog.

Adrian Solomon Mulţumesc doamna preşedintă. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale de a acorda pachete alimentare sociale pentru elevii - cazuri sociale, din clasele 0 - 8, în limita valorii anuale de 1.200 de lei. De asemenea, se stabileşte conţinutul unui astfel de pachet alimentar, condiţiile necesare pentru a putea beneficia şi modalitatea de acordare. Sumele aferente urmează a fi suportate din bugetele locale. În situaţia în care autorităţile locale nu pot suporta cheltuielile se pot acorda sume de la bugetul de stat. Propunerea a fost respinsă de Senat în şedinţa din 29 martie 2016, face parte din categoria legilor organice. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisiile propun plenului Camerei Deputaţilor respingerea iniţiativei legislative.

Rovana Plumb Vă mulţumesc. Dezbateri generale dacă doreşte cineva. Nu sunt. Prin raportul comisiilor sesizate în fond, se propune respingerea acestei iniţiative legislative. Rămâne pentru şedinţa de vot final.