13 februarie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind vacantarea locului de deputat al domnului Adrian Ionuţ Gâdea, ca urmare a demisiei (PH CD 7/2017). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 2. La punctul 2 al ordinii de zi avem Proiectul de Hotărâre privind vacantarea locului de deputat al domnului Adrian-Ionuţ Gâdea, ca urmare a demisiei. Potrivit art. 326 alin. (1) din Regulament, în cazul în care deputatul şi-a depus demisia, preşedintele, în prima şedinţă publică, îl întreabă dacă stăruie în această demisie şi dacă acesta răspunde afirmativ sau nu, se prezintă în şedinţa de plen pentru a răspunde. Bun. Întreb dacă domnul deputat... este prezent, în primul rând? Nefiind prezent... nefiind prezent, luăm act de demisia din calitatea de deputat, în conformitate cu prevederile art. 237 din Regulament. Proiectul de hotărâre a fost întocmit de Comisia juridică. Dau cuvântul domnului deputat Varga, pentru prezentarea proiectului de hotărâre. Vă rog.

Vasile Varga Mulţumesc, doamnă preşedinte. În şedinţa din data de 1 februarie 2017, Biroului permanent al Camerei Deputaţilor i-a fost prezentată demisia domnului Adrian-Ionuţ Gâdea, în calitate de deputat. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca această demisie să fie transmisă Comisiei juridice, în vederea întocmirii proiectului de hotărâre ce urmează să fie supus aprobării plenului Camerei Deputaţilor. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi s-a întrunit în şedinţa din 9 februarie şi, în unanimitate de voturi, s-a hotărât să se transmită Proiectul de Hotărâre privind vacantarea locului de deputat. Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Adrian-Ionuţ Gâdea, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 36 Teleorman, potrivit prevederilor art. 7 alin. (1) lit. b) şi art. 3 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, precum şi art. 235-236 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea nr. 8/1994, republicată, Camera Deputaţilor adoptă prezenta hotărâre. Art. unic. Camera Deputaţilor declară vacant locul de deputat deţinut de domnul Adrian-Ionuţ Gâdea, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 36, Teleorman. Această hotărâre a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în şedinţa de astăzi, cu respectarea art. 76 alin. (2) din Constituţie, republicată. Preşedintele Camerei Deputaţilor... semnează Nicolae-Liviu Dragnea.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc frumos. Proiectul de hotărâre a fost distribuit. Întreb dacă sunt obiecţii sau comentarii de ordin general? Nu sunt. Trecem la dezbaterea pe articole a proiectului de hotărâre. Dacă sunt obiecţii la titlu? Nu, nu sunt. Se consideră adoptat. La preambul. Dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Se consideră adoptat. La articolul unic. Sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. Dezbaterile fiind finalizate, luăm act de această demisie, iar Proiectul de Hotărâre privind vacantarea locului de deputat al domnului Adrian-Ionuţ Gâdea rămâne la votul final.