8 februarie 2017 – Depunerea jurământului de către un membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Carmen-Ileana Mihălcescu Stimaţi colegi, mai avem un punct pe ordinea de zi. Stimaţi colegi, Urmează depunerea jurământului de către domnul deputat Costescu Manuel, în calitate de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care, cu mâna pe Constituţie şi Biblie, va rosti textul jurământului, îl va semna şi îl va depune la preşedintele de şedinţă. Vă rog, vă invit la tribună pentru a depune jurământul.

Manuel Costescu (Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris.) Eu, Manuel Costescu, jur să păstrez secretul asupra documentelor, datelor şi informaţiilor de care voi lua cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor, atât pe timpul mandatului, cât şi după încetarea acestuia. Jur pe propria răspundere că nu am făcut parte din structurile fostei Securităţi şi că nu fac parte din cadrele Serviciului Român de Informaţii sau ale altor servicii secrete de informaţii. (Semnează jurământul şi îl depune la preşedintele de şedinţă.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă şedinţa comună. Şedinţa s-a încheiat la ora 15,36.