16 ianuarie 2017 – Dezbaterea şi adoptarea Proiectului de Hotărâre privind efectuarea unui control de către Curtea de Conturi pentru verificarea condiţiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat din lunile august şi noiembrie 2016 de către Guvernul României (PHCD 4/2017).

Petru Gabriel Vlase Trecem la punctul 2 al ordinii de zi. 2. Proiectul de Hotărâre privind efectuarea unui control de către Curtea de Conturi pentru verificarea condiţiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat din lunile august şi noiembrie 2016 de către Guvernul României. Proiectul de hotărâre a fost distribuit. Comentarii, obiecţii de ordin general? Vă rog, domnule Nicolăescu.

Gheorghe-Eugen Nicolăescu Domnule preşedinte de şedinţă, Stimaţi colegi, În primul rând, aş vrea să salut faptul că vom avea un raport, de data aceasta profesionist, şi nu politic, asupra modului în care au fost realizate rectificările bugetare în anul 2016. Dar tocmai ca să avem un raport profesionist şi făcut temeinic, cred că termenul de 1 februarie este foarte scurt. Şi de aceea v-aş propune - pentru că în 9 zile lucrătoare este imposibil, doar dacă luăm toată Curtea de Conturi din toată ţara să facă o asemenea investigaţie şi probabil s-ar putea încadra în acest termen - de aceea, v-aş propune ca fiind o dată corectă, data de 1 martie. În speţă, să înlocuim termenul de 1 februarie cu termenul de 1 martie, astfel încât să avem garanţia că ceea ce scrie în acel raport este corect şi reflectă realitatea. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Da. Vă rog, liderii, la prezidiu. Liderii de grupuri, vă rog. (Consultări.) Vă rog, domnule Nicolăescu.

Gheorghe-Eugen Nicolăescu Stimaţi colegi, În urma consultării cu liderii grupurilor parlamentare, facem următorul amendament la textul de hotărâre propus, şi anume raportul să fie depus până la data de 15 februarie. Şi putem să fim de acord cu această dată. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Cu menţiunea că vom vota când vom ajunge la art. 3, pentru că acolo este prevăzut în proiectul de hotărâre, domnule lider. Dezbateri pe articole. La titlu. Obiecţii? Nu. Adoptat. La preambul. Obiecţii? Nu. Adoptat. La art. 1. Obiecţii? Nu. Adoptat. La art. 2. Obiecţii? Nu. La art. 3 avem propunerea domnului Nicolăescu, liderul Grupului PNL. Voturi pentru? Până la 15 februarie, am înţeles... Vă rog să votaţi. 216 voturi pentru. Unanimitate, da? Împotrivă? Abţineri? Stimaţi colegi, Am rugămintea să fiţi atenţi la şedinţă, pentru că rămâneţi cu mâna sus şi nu mai ştim ce numărăm. Şi luaţi loc în bănci, dacă puteţi. Obiec...? La microfon, dacă aveţi ceva de spus, stimată doamnă. Dacă sunt obiecţii la anexă? Nu. Adoptată. Dezbaterile au fost finalizate. Supun votului proiectul de hotărâre, în ansamblul său. Cine este pentru? 216. Împotrivă? Abţineri? Nu. În unanimitate, hotărârea a fost adoptată.